ГоловнаСуспільствоЖиття

Троян не бачить підстав для відставки начальника поліції Києва після трагедії в Княжичах

"Я не вважаю, що Крищенко прямо причетний до того, що сталося", - зазначив в. о. голови Нацполіції.

Троян не бачить підстав для відставки начальника поліції Києва після трагедії в Княжичах
Фото: mvs.gov.ua

Виконувач обов'язків голови Національної поліції Вадим Троян не вважає начальника Головного управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка причетним до перестрілки між поліцейськими в Княжичах Київської області.

"Чому повинна бути відставка Крищенка? Я не вважаю, що Крищенко прямо причетний до того, що сталося", - зазначив Троян на заклик генерального прокурора Юрія Луценка звільнити Крищенка з посади.

Він також повідомив, що матеріали службового розслідування щодо цієї перестрілки Нацполіція передасть до Генпрокуратури наступного тижня. Після цього ГПУ зможе оприлюднити прізвища поліцейських керівників, причетних до трагедії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, своєю чергою, заявив, що кадрові висновки після трагедії в Княжичах буде зроблено, а Луценко може давати такі поради тільки в межах свого відомства.

"Ми зробимо деякі методологічні зміни, тому що бачимо, як могла статися така трагедія, крім випадків, які бувають у світі. Є деякі системні речі, які ми внесемо. Наприклад, це буде стосуватися більш детально прописаної інструкції для поліції охорони, коли вона виявляє втручання або злом системи. Також буде зроблено кадрові висновки. Також будуть кримінальні висновки. Також, думаю, буде вирок тій банді, яку ми там затримали і розслідування стосовно якої ще триває. Ще є арешти і ще будуть арешти", - сказав Аваков.

Нагадаємо, 4 грудня п'ятеро поліцейських загинули в результаті перестрілки між собою у Княжичах під Києвом. ГПУ підозрює в службовій недбалості керівників поліцейської спецоперації. Раніше Троян заявив, що наказ на залучення "КОРДу" підписав Крищенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram