ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ шукає свідків у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines і гарантує їм безпеку

Розроблена спеціальна система захисту свідків та інформації.

ГПУ шукає свідків у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines і гарантує їм безпеку
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура сподівається на допомогу свідків у встановленні ролі кожного з підозрюваних у причетності до катастрофи літака Malaysia Airlines, яка сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

Він нагадав, що міжнародна слідча група встановила особи 100 підозрюваних.

"Ми цих 100 людей установили й ідентифікували. Йдеться про тих людей, які супроводжували ЗРК "БУК", транспортували його і віддавали накази про його використання. Роль кожної людини ще встановлюється, і ми сподіваємося на допомогу свідків у цьому", - сказав Сторожук.

Звертаючись до можливих свідків, заступник генпрокурора пообіцяв, що слідство гарантує їм безпеку за надану інформацію. За його словами, вже розроблена спеціальна система захисту свідків та інформації, яку вони можуть використовувати.

"Я впевнений, що такі люди (свідки, - ред.) знайдуться", - запевнив Сторожук.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб на борту.

Розслідування здійснює команда фахівців з Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії і України. Спільна слідча група прийшла до висновку, що рейс MH-17 був збитий ракетою 9Б38 з установки "Бук", випущеної з населеного пункту Первомайське.

Як повідомило раніше МЗС України, завершення розслідування щодо МН-17 очікують навесні 2017 року.

У листопаді у Bellingcat заявили, що відповідальність за відправку військової техніки, з якої було збито МН-17, повністю лежить на командуванні збройних сил Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram