ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі поліцейські застосували зброю для затримання грабіжників

Двоє працівників карного розшуку отримали тілесні ушкодження.

В Одесі поліцейські застосували зброю для затримання грабіжників
Фото: mvs.gov.ua

В Одесі поліцейські застосували зброю під час затримання озброєних грабіжників.

Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"Під час спроби перевірити документи в осіб, схожих на розшукуваних грабіжників, водій автомобіля, в якому вони пересувалися, скоїв наїзд на поліцейських. Двоє працівників карного розшуку отримали тілесні ушкодження. У підсумку як виключний засіб для зупинки транспортного засобу правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що 5 грудня на спецлінію "102" надійшло повідомлення, що біля ТЦ "Нова Лінія", розташованого на автодорозі "Одеса-Мелітополь", невідомі на автомобілі БМВ сріблястого кольору намагалися відібрати сумку в жінки, погрожуючи їй пістолетом.

Оперативний черговий орієнтував на пошуки зловмисників увесь особовий склад поліції Одеської області. Вже через півгодини оперативники управління карного розшуку спільно з бійцями підрозділу КОРД помітили на вулиці Балківській вказаний в орієнтуванні автомобіль. У салоні перебували особи, за описом схожі на нападників.

Фото: mvs.gov.ua

На прохання поліцейських пред'явити документи водій не відреагував і почав почав рух автомобіля в бік поліцейських.

"У зв'язку з цим, відповідно до вимог ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію", правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу", - наголошено в повідомленні.

В одного із затриманих поліцейські вилучили пістолет ПМ, сім патронів калібру 9 мм і 5 грамів марихуани, а в його спільника - пістолет "Сталкер" із сімома патронами в магазині і 5 грамів марихуани.

Правоохоронці перевіряють їх на причетність до інших злочинів.

Нагадаємо, 4 грудня в селі Княжичі під Києвом п'ятеро поліцейських загинули через стрілянину між ДСО і КОРД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram