ГоловнаСуспільствоПодії

15-річна дівчина стрибнула з багатоповерхівки в Маріуполі "в рамках квесту"

Вона була підписана на групу, де користувачі виконували різні завдання модератора. 

У среду, 7 грудня, в місті Маріуполі 15-річна дівчина вистрибнула з тринадцятого поверху будинку, покінчивши життя самогубством. За словами її друзів, це могло статися "в рамках квесту".

Про це йдеться на сайті поліції.

В особистих речах дівчини правоохоронці знайшли блокнот із записами суїцидального характеру, а її батьки та друзі розповіли, що вона була замкнутою і соромливою дівчиною та неодноразово висловлювала наміри покінчити життя самогубством.

"Крім того, друзі дівчини розповіли поліцейським, що вона була підписана на групу в соціальній мережі, де користувачі виконували різні завдання модератора, нібито в рамках квесту. Так, підлітки розповіли, що, за словами загиблої, їй дуже подобалася ця група, щодня там з'являлися нові завдання. Серед них - протримати руку над вогнем протягом декількох секунд, а потім проколоти обпечене місце голкою. Згідно із записами в соціальній мережі, її останнім завданням було зістрибнути з багатоповерхівки. Також підлітки розповіли, що дівчина приходила на заняття до навчального закладу з порізами на руках", - повідомила поліція.

За словами свідків, незадовго до смерті в соціальній мережі вона залишила записи суїцидального характеру і прикріпила фото з багатоповерхівки.

Місцеве видання 0629 зі слів свідків пише, що дівчина стрибнула вдень. У неї в руках був мобільний телефон, а в вухах - навушники.

За фактом загибелі підлітка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального Кодексу України з позначкою "самогубство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram