ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ підозрює керівництво КОРД у службовій недбалості в Княжичах

Генпрокуратура повинна якнайшвидше визначитися з підозрюваними.

ГПУ підозрює керівництво КОРД у службовій недбалості в Княжичах
Фото: focus.ua

Генеральна прокуратура підозрює у службовій недбалості керівників спецоперації КОРД у Княжичах, під час якої загинули п'ятеро поліцейських.

Про це заявив на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко, передає РБК-Україна.

"Уже сьогодні можу сказати, що керівники цієї операції давали вказівки, які мають ознаки службової недбалості, я сказав би, злочинної халатності, якщо вони спричинили тяжкі наслідки", - заявив Луценко.

За його словами, все керівництво, яке було причетне до цих подій, вже відсторонили від займаних посад.

"Із сьогоднішнього дня справу десь об 11:00 уже було зареєстровано в ГПУ", - сказав Луценко, додавши, що Генпрокуратура повинна в найкоротші терміни визначитися з підозрюваними.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецпризначенців КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників. Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному із сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Грабіжників затримали в іншому місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram