ГоловнаСуспільствоПодії

Харківський суд засудив до умовного терміну обвинуваченого у викраденні та вимаганні

Потерпілого добу катували, вимагаючи заплатити $3 тис.

Харківський суд засудив до умовного терміну обвинуваченого у викраденні та вимаганні
Фото: runews.su

Орджонікідзевський райсуд Харкова визнав винним уродженця області у викраденні та вимаганні та засудив його до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

"До набуття вироком чинності обраний стосовно обвинуваченого запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в Харківській установі виконання покарань (№27) скасувати і негайно звільнити з-під варти в залі суду", - йдеться у вироку судді Андрія Клименка, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (викрадення людини групою осіб), ч.3 ст.189 (вимагання, поєднане з насильством) КК України.

Як зазначено в мотивувальній частині, 6 липня обвинувачений зі спільниками викрали харків'янина в одному з віддалених районів міста і більш ніж добу тримали зв'язаним скотчем у гаражі. Викраденого катували струмом і викручували йому пальці, щоб змусити заплатити $3 тис.

Наступного дня після викрадення обвинувачений на прохання жертви відвіз його для надання медичної допомоги в лікарню швидкої і невідкладної допомоги в Харків. Там дії злочинців припинили працівники поліції.

При винесенні вироку суд врахував пом'якшувальні обставини (щире каяття обвинуваченого, повне відшкодування ним матеріального збитку, завданого потерпілому). Обтяжуючих обставин суд не встановив. Матеріали щодо спільників обвинуваченого виділено в окреме провадження.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram