ГоловнаСуспільствоВійна

У Новотроїцькому затримали 66-річного бойовика "ДНР", який не зміг пройти "курс молодого бійця"

Чоловік проходив навчання в батальйоні терористів "Кальміус".

У Новотроїцькому затримали 66-річного бойовика "ДНР", який не зміг пройти "курс молодого бійця"
Фото: EPA/UPG

На контрольному пункті в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" в Донецькій області правоохоронці затримали 66-річного жителя Донецька, який проходив навчання бойового мистецтва в батальйоні "Кальміус" терористів "ДНР".

Про це повідомляється на сайті Волноваського відділу поліції в Донецькій області.

Чоловік разом з дружиною прямував у селище Бугас Волноваського району, де розташована його дачна ділянка. При перевірці з поліцейською базою даних, стало відомо, що ця людина брала участь в незаконних збройних формуваннях.

"З'ясувалося, що в червні 2014 року затриманий вирішив спробувати щось нове в своєму житті і не знайшов іншої справи, як вступити в ряди бойовиків, а саме в батальйон "Кальміус". Чоловіка було прийнято на так званий "курс молодого бійця", де терористи вчили новобранців "мистецтву" вбивати українських військових. Але роки взяли своє, здоров'я погіршилось, і чоловік покинув ряди окупантів", - йдеться в повідомленні.

Нині стосовно жителя Донецька відкрито кримінальне провадження з ст.260 Кримінального кодексу (створення непередбачених законом збройних формувань або участь в них).

Нагадаємо, раніше Нацгвардія поблизу Маріуполя затримала 22 пособників "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram