ГоловнаСуспільствоВійна

Росія заявила про зміну Україною зони ракетних стрільб

"Нові зони розміщуються в нейтральних водах, територіальні води РФ не зачіпатимуть".

Росія заявила про зміну Україною зони ракетних стрільб
Фото: Скриншот видео

Федеральне агентство повітряного транспорту РФ заявило, що Україна змістила небезпечні зони для проведення ракетних стрільб біля Криму.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС з посиланням на представника Росавіації.

За його словами, українська сторона в ніч на четвер випустила нове авіаційне оповіщення (НОТАМ), яке змінює координати небезпечних зон на захід від територіальних вод РФ.

"Таким чином, нові зони розміщені в нейтральних водах, територіальні води РФ не зачіпатимуть. Ця зона є зоною відповідальності російських диспетчерів, проте на безпеку польотів це не вплине", - сказав він.

"Інші небезпечні зони, встановлені на південному заході та південному сході від півострова, продовжують діяти і частково зачіпають повітряний простір над територіальними водами Росії. Однак у цих зонах стрільб не проводять", - додав представник Росавіації.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Херсонській області Україна почала військові навчання з випробуванням зенітних ракет середньої дальності.

25 листопада РФ заявила про плани України провести ракетні стрільби біля Криму, а Росавіація видала повідомлення про встановлення заборонених зон. Це викликало обурення у РФ, оскільки вона вважає, що це її територія.

У Міноборони України і РНБО заявили, що погрози Росії не завадять Україні провести навчання. Після цього РФ перевела війська ППО в окупованому Криму на посилений режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram