ГоловнаСуспільствоЖиття

За "законом Савченко" в 2016 році підлягають звільненню майже 37 тис. осіб, - Нацполіція

8,7 тис. ув'язнених вже вийшли на волю.

За "законом Савченко" в 2016 році підлягають звільненню майже 37 тис. осіб, - Нацполіція

Майже 36 тис. 900 осіб підлягають звільненню за "законом Савченко" в 2016 році, інформує департамент комунікації Національної поліції.

"Під дію цього закону підпадають "злодії в законі", "кримінальні авторитети", учасники організованих груп і злочинних організацій. Також можуть бути звільненні особи, які відбували покарання за скоєння замовних вбивств, вбивств двох і більше осіб, інших тяжких та особливо тяжких злочинів. Ця категорія правопорушників за своїм кримінальним статусом може впливати на оперативну обстановку в регіонах держави", - наголошується в повідомленні.

За нормами Закону України від 28 листопада 2015 року "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строки покарання" (так званий "закон Савченко") в 2016 році близько 49 тисяч громадян, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, повинні бути звільненні або їм скорочується термін відбуття покарання.

"Зокрема, на сьогодні підлягають звільненню майже 36 900 осіб, з яких 8 700 чоловік вже звільнені з місць позбавлення волі. З них 7 800 чоловік стали на облік в органах поліції", - повідомляють в Нацполіції.

Згідно з повідомленням, протягом 2016 року за вчинення злочинів викрито 970 осіб, звільнених з місць позбавлення волі за "законом Савченко".

За даними в.о. голови Нацполіції Вадима Трояна, звільнені за "законом Савченко" вбили 55 людей після виходу з в'язниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram