ГоловнаСуспільствоЖиття

Бізнес у Польщі: перспективи та можливості

Сайт inpoland.com.ua розповів про перспективи бізнесу в Польщі.

Бізнес у Польщі: перспективи та можливості

У нинішні непрості часи багато жителів України шукають можливості для співпраці з європейськими країнами, а іноді і для переїзду в ці країни. У своїх прагненнях до Європи багато орієнтовані на нашого найближчого західного сусіда. А бізнес у Польщі може стати відмінним стартовим майданчиком для обох починань.

Якщо у ваших планах - імміграція в Польщу, то почати переводити туди свій бізнес - хороший варіант для того, щоб закріпитися в країні. Можна почати бізнес на території Польщі і з нуля, але це буде набагато складніше. А ось якщо у вас уже є починання на батьківщині, дерзайте. Українські бізнесмени, які працюють у межах Польщі вже давно, кажуть, що головне тут - бути готовим до нових знань і швидко засвоювати інформацію. Ну і, звичайно ж, освоїти польську мову. Без подолання мовного бар'єру вам буде набагато складніше.

Основна перевага відкриття бізнесу в Польщі: ви можете швидко отримати тимчасову посвідку на проживання. Польська назва цього документа — карта побиту. Почавши бізнес, ви зможете оформити карту побиту вже в найближчі місяць-два. А через п'ять років постійного проживання в Польщі можете стати її резидентом, тобто отримати постійний вид на проживання. З цим документом уже можна отримати польське громадянство.

Однак повернімося до особливостей ведення бізнесу на європейській території. Найпопулярніші варіанти власної справи пов'язані тут з новими районами, що будуються. У пріоритеті будуть будь-які компанії, пов'язані з їжею - чи то магазини, кафе чи ресторани. Також популярним починанням у Польщі будуть приватні дитячі садочки або дитячі клуби, але тут потрібно уважно вникати в польське законодавство, щоб не зіштовхнутися з проблемами. А ось з мовними школами все простіше, тож ви можете спробувати організувати курси англійської або інших мов для дітей і дорослих. Нерідко мігранти відкривають салони краси та аптеки. Але тут є свої підводні камені. Перша справа затратна, друга - не завжди актуальна.

Ви значно спростите свій бізнес-шлях, якщо почнете зі співпраці з однією з польських франшиз, наприклад, серед піцерій та інших закусочних. У цьому випадку польські колеги серйозно допоможуть вам на старті з організацією приміщення та іншими питаннями.

Але не варто забувати і про оригінальні ідеї. Якщо у вас є чим зацікавити і надихнути поляків, то ви сміливо можете починати свою справу. І напевно опинитеся у виграші, якщо докладете достатньо зусиль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram