ГоловнаСуспільствоПодії

У Кропивницькому спіймали банду "перевертнів у погонах"

Жертвою поліцейських став відомий місцевий фотограф.

У Кропивницькому спіймали банду "перевертнів у погонах"
Фото: ssu.gov.ua

Керівник одного з підрозділів Кропивницького відділення поліції створив разом із трьома своїми підлеглими і цивільним злочинну банду.

"Перевертні в погонах" спеціалізувалися на грабежах, крадіжках, незаконних обшуках, тортурах, вимаганні грошей, хабарництві та шахрайстві, повідомляють на сайті СБУ.

Членів банди затримали ще в липні. Вони попалися на вимаганні у відомого місцевого фотографа 8,5 тис. доларів. Перед цим банда підіслала до нього "перевірених" дівчат, які попросили зробити відверті фотосесії. Отримавши знімки, поліцейські заявили, що моделі неповнолітні, і відкрили стосовно фотографа кримінальне провадження.

Для залякування фотографа поліцейські проводили в нього вдома несанкціоновані обшуки, під час яких незаконно вилучили гроші та цінні речі. Вони пропонували чоловікові продати житло, щоб дати їм хабар. Затримали поліцейських під час отримання частини хабара в розмірі 3 тис. доларів.

21 листопада чотирьом членам банди повідомили про підозру за ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла), ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram