ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва планує перенести автостанції на в'їзд у місто

У 2017 році закриють АС "Поділ", "Південна" і "Автовокзал Київ".

Влада Києва планує перенести автостанції на в'їзд у місто
Автостанция "Южная"
Фото: io.ua

У найближчі роки влада Києва збирається закрити низку автостанцій в межах столиці і відкрити нові на в'їзді в місто.

Про це у фейсбуці написав директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Це, за його словами, потрібно для зменшення транспортних потоків і розвантаження основних вулиць столиці.

"Щодня виконується 7000 приміських рейсів і 3000 міжміських рейсів, що сприяє ускладненню трафіку, утворенню заторів, створенню несанкціонованих стоянок рухомого складу в центральних частинах міста", - зазначив Майзель.

На цю мить в Києві існує вісім автостанцій, зазначив чиновник.

"Всі вони розташовані в межах міста, а частина – в центральній частині столиці. Відповідно до концепції розвитку перехоплюючих хабів Києва бачимо необхідність припинення в 2017 році існування трьох автостанцій (АС "Поділ", АС "Південна", АС "Автовокзал Київ"). Замість цього найближчим часом буде відкрито нову сучасну автостанцію "Теремки", яка якісно відрізнятиметься від всіх інших автостанцій", - написав він.

В 2018-2019 роках заміна старих автостанцій, розміщених в центральній частині міста, на нові сучасні пересадочні хаби на в'їзді в столицю продовжиться

"Дві автостанції припинять своє існування (АС "Дарниця" та АС "Дачна"), зате будуть відкриті чотири нові (АС "Червоний хутір", АС "Лісова", АС "Академмістечко", АС "Героїв Дніпра"). На цю мить є питання щодо землевідведення для будівництва нових пересадочних хабів, але ми працюємо в цьому напрямку, і вже незабаром рішення буде знайдено", - підсумував Майзель.

Нагадаємо, напередодні Україна підписала угоду з Європейським інвестиційним банком щодо проекту "Розвиток міського пасажирського транспорту у містах України", на який заплановано виділити 200 млн євро.

Інвестиції планується направити на поліпшення громадського транспорту в Києві, Білій Церкві, Івано-Франківську, Кременчуку, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Тернополі, Харкові та Чернігові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram