ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецьку пропала знімальна група телеканалу "Дождь"

Напередодні журналісти записали інтерв'ю з екс-секретарем "Ради безпеки" "ДНР" Олександром Ходаковським.

У Донецьку пропала знімальна група телеканалу "Дождь"
Василий Полонский и Сергей Ерженков
Фото: tvrain.ru

Знімальна група російського телеканалу "Дождь" пропала в окупованому Донецьку, повідомляється на сайті телеканалу.

Кореспонденти "Дождя" Сергій Ерженков і Василь Полонський перестали виходити на зв'язок в п'ятницю, 25 листопада.

Перед зникненням Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана Міністерством державної безпеки самопроголошеної Донецької народної республіки. На гарячій лінії МДБ "Дождю" повідомили, що в п'ятницю арештів відомство не здійснювало.

Знімальна група "Дождя" отримала акредитацію для роботи в Донецьку як в СБУ України, так і в Міністерстві інформації "ДНР". Кордон "ДНР" журналісти пройшли в четвер з території України. На території "ДНР" вони планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу. У четвер журналісти записали інтерв'ю з колишнім секретарем "Ради безпеки" "ДНР" Олександром Ходаковським.

Сам Ходаковський заявив "Дождю", що "здогадується, що журналістів затримали для профілактичної бесіди, тому що прес-секретар [прем'єр-міністра ДНР Олександра] Захарченка перевищила свої повноваження і дала акредитацію журналістам "Дождя" без відома самого Захарченка".

Сама помічниця Захарченка Олена Алексєєва сказала, що не знає про затримання журналістів.

Як повідомлялося, польовий командир "ДНР" Олександр Ходаковський під час своєї інтернет-конференції з жителями Донецька заявив про затримки зарплат у Донецьку через скорочення допомоги з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram