ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві почали демонтувати незаконні добудови в Будинку профспілок

Комунальники встановлюють поперечні балки, після чого розріжуть бетонні перекриття.

У Києві почали демонтувати незаконні добудови в Будинку профспілок
Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Комунальні працівники почали демонтаж двох незаконно добудованих поверхів у приміщенні Будинку профспілок на майдані Незалежності в Києві.

Про це повідомив радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець у Фейсбуці.

"Демонтаж надбудови на будівлі Київських профспілок офіційно розпочато. Встановлюють поперечні балки, після чого розріжуть бетонні перекриття", - написав він.

Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Раніше Білоцерківець зазначив, що міська рада спільно з адміністрацією виграли всі суди в незаконного забудовника. Після цього, на вимогу мера, було розпочато підготовку до демонтажу.

"Вулиця Хрещатик, у принципі, заненесена в реєстр, як пам'ятник архітектури, і робити тут що-небудь без відповідних погоджень не можна. Цей будинок не здали в експлуатацію і, відповідно, жоден заклад громадського харчування, жодний інший заклад у будинку, який не здали в експлуатацію, не має права на підприємницьку або будь-яку іншу діяльність", - прокоментував рішення заступник міського голови Володимир Прокопів, пише УНН.

Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Нагадаємо, Будинок профспілок було збудовано наприкінці 1970-х років. Його особливістю є інформаційне табло на 24-метровій висоті. Під час сутичок у період Революції гідності на Майдані Будинок профспілок серйозно вигорів.

Підготовку до демонтажу двох незаконно добудованих поверхів почали ще влітку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram