ГоловнаСуспільствоПодії

У "Борисполі" затримали екс-главу російського банку, який перебуває в розшуку

Іллю Юрова розшукував Інтерпол.

У "Борисполі" затримали екс-главу російського банку, який перебуває в розшуку
Фото: Макс Левин

Прикордонники в аеропорту "Бориспіль" за запитом правоохоронців Російської Федерації затримали колишнього голову ради директорів ВАТ "Національний банк "Траст" (РФ) Іллю Юрова, який перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

"Прикордонники його затримали 20 листопада в "Борисполі" за дорученням Інтерполу і передали МВС", - повідомив у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" помічник керівника Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

За даними агентства, банк "Траст" проходить санацію з 22 грудня 2014 року. У РФ зараз розслідується кримінальна справа щодо низки колишніх власників і топ-менеджерів "Трасту". Зокрема, їх підозрюють в тому, що вони укладали фіктивні кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру. Потім ці кошти могли потрапляти на рахунки, підконтрольні екс-акціонерам і керівництву "Трасту".

17 грудня 2015 року Тверський суд Москви санкціонував заочний арешт трьох колишніх керівників банку "Траст", обвинувачених у справі про розкрадання коштів в особливо великому розмірі. Таким чином було задоволено клопотання слідства про заочний арешт Іллі Юрова, Миколи Фетисова та Сергія Бєляєва.

З 2012 по 2014 рік керівництво банку укладало підроблені кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру, і перевели з них понад 7 млрд рублів, а також понад $118,3 млн. За цим фактом у квітні та травні поточного року порушено дві кримінальні справи про шахрайство, які були з'єднані в одне провадження для подальшого розслідування.

Нагадаємо, раніше в листопаді в "Борисполі" при вильоті в Ізраїль зловили викрадача активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram