ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-депутата Харківської облради заарештовано у справі про викрадення колишнього офіцера ФСБ Богданова

Також під варту відправлено двох співучасників.

Екс-депутата Харківської облради заарештовано у справі про викрадення колишнього офіцера ФСБ Богданова
Илья Богданов

Голосіївський районний суд Києва заарештував колишнього депутата Харківської облради Володимира Розсоху і двох його спільників, які організували викрадення та спробу вивезти в Росію колишнього співробітника ФСБ Іллю Богданова.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

Зазначають, що Розсоху заарештовано на 60 діб. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Двом учасникам злочину, які мали таємно перевезти Богданова через російсько-український кордон, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою та цілодобового домашнього арешту. Їм інкримінують ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 18 листопада Служба безпеки України звинуватила Росію в організації викрадення Богданова. Групу викрадачів перехопили неподалік від кордону в Харківській області. СБУ показала відео захоплення, але відразу з'явилися сумніви в його правдивості. Пізніше Богданов зізнався, що відео було постановкою, знятою під час слідчого експерименту.

У минулому Богданов був кадровим офіцером ФСБ РФ, а 2014 року перейшов на бік України. Він воював у зоні проведення антитерористичної операції в підрозділах ДУК "Правий сектор". 2015 року Богданов отримав українське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram