ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові провели навчання зі звільнення ОДА від диверсантів

2014 року будівлю захоплювали двічі.

У суботу в Харкові провели масштабні контрдиверсійні навчання.

За сценарієм, як повідомляє АТН, диверсійно-терористична група здійснила збройний напад на військовослужбовців Збройних Сил України та співробітників Національної поліції, які несуть службу на блокпосту на в'їзді до Харкова з боку Чугуєва, і захопила блокпост.

За рішенням керівника контрдиверсійної операції, до місця диверсійної атаки на вертольоті було терміново перекинуто підрозділ Національної гвардії України. Вертоліт здійснював посадку безпосередньо на проїжджу частину траси "Харків-Чугуїв", для чого на кілька хвилин перекривали рух автотранспорту цією магістраллю.

Окрім того, під час навчань бійці спецназу СБУ, МВС і Нацгвардії відпрацювали операцію зі звільнення будівлі ОДА від диверсантів.

Нагадаємо, що навесні 2014 року будинок Харківської ОДА двічі захоплювали сепаратисти.

1 березня 2014 року в Харкові проросійськи налаштовані учасники віча увірвалися в будівлю ОДА і встановили на будівлі російський прапор.

У результаті нападу на Харківську обладміністрацію постраждали 76 осіб. Вироки у цій справі виносять з осені 2014 року.

Через місяць, 6 і 7 квітня 2014 року, перед будівлею Харківської ОДА знову відбулися мітинги, які переросли в масові заворушення. Тоді проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнили адміністративну будівлю та затримали зловмисників спецпідрозділи МВС України. У жовтні 2016 року було засуджено двох перших зловмисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram