ГоловнаСуспільствоЖиття

Патріарх Філарет звернувся до глави УПЦ МП із закликом сприяти звільненню полонених і заручників

Глава УПЦ КП закликав митрополита Онуфрія відвідувати ув'язнених, заступатися за немічних, протистояти брехні.

Патріарх Філарет звернувся до глави УПЦ МП із закликом сприяти звільненню полонених і заручників
Фото: 24tv.ua

Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет звернувся до митрополита Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія із закликом сприяти звільненню полонених і заручників.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

"Як відомо, терористичними угрупованнями, що діють в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також російською владою, що здійснила окупацію території Автономної Республіки Крим, у полоні, у якості заручників та як політичні в’язні утримуються багато громадян України. Щодо них часто порушуються елементарні права, гарантовані міжнародними угодами в подібних випадках, здійснюються катування аж до нанесення непоправної шкоди здоров’ю, чиняться знущання, приниження людської гідності. З багатьма з них повністю відсутній контакт, що додатково перешкоджає наданню їм допомоги", - йдеться у зверненні.

За словами глави УПЦ Київського патріархату, в окупованому Криму і захоплених районах Донбасу УПЦ Московського патріархату має можливість безперешкодної діяльності і перебуває в контакті з владою де-факто і може впливати на неї.

Патріарх Філарет нагадав, що на останній зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій в Краматорську висунута ініціатива звернутися до УПЦ МП із закликом всіма можливими способами сприяти звільненню полонених, заручників і політичних в'язнів, утримуваних терористами і російською окупаційною владою, а до того, як це станеться - зробити все можливе для полегшення їхнього становища.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликав митрополита Онуфрія відвідувати ув'язнених, заступатися за немічних, протистояти брехні.

"Зробіть все для того, щоб українські полонені, заручники і політв'язні, які перебувають в нелюдських умовах, були звільнені і повернулись до своїх родин", - додав Патріарх Філарет.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій. Глава держави наголосив на важливості створення Єдиної української помісної православної церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram