ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальник поліції Одеської області подав у відставку (оновлено)

Т.в.о. призначено заступника начальника кримінальної поліції регіону Вадима Могилу.

Начальник поліції Одеської області подав у відставку (оновлено)
Гиорги Лорткипанидзе
Фото: news.meta.ua

Начальник Головного управління Національної поліції Одеської області генерал Гіоргі Лорткіпанідзе подав у відставку.

Про це йдеться в його зверненні на сайті облуправління поліції.

"Для мене було великою честю працювати начальником поліції Одеської області. У житті все має логічний початок, продовження і кінець. Через півтора року від мого призначення на посаду керівника Одеської поліції я прийняв рішення покинути займану посаду", - сказав Лорткіпанідзе.

Він побажав колезі-поліцейському удачі і зазначив, що вірить у краще майбутнє Одеси і України.

Оновлення. Тимчасово виконувачем обов'язки начальника ГУ Нацполіції області призначено майора Вадима Могилу, який з липня обіймає посаду заступника начальника кримінальної поліції регіону, передає "Думская".

Могила народився 31 липня 1985 року в Первомайську Миколаївської області. Закінчив Одеський юридичний інститут Харківського національного університету внутрішніх справ. У 2006 році почав працювати в органах. З серпня 2015 року став начальником Кременчуцького міського відділу Управління МВС України в Полтавській області, а з листопада 2015 до 20 липня цього року - начальник Кременчуцького відділу поліції ГУ НП у Полтавській області. Згодом його перевели в Одесу.

Нагадаємо, Лорткіпанідзе очолив поліцію Одеської області в червні 2015 року, через кілька тижнів після призначення Михайла Саакашвілі головою цієї області. Варто зазначити, що в Саакашвілі склалися непрості стосунки з головою МВС Арсеном Аваковим. У грудні на засіданні Нацради реформ у присутності Президента вони посварилися, і міністр навіть жбурнув у губернатора пластикову склянку з водою.

У лютому з прямого підпорядкування Лорткіпанідзе вивели кілька підрозділів: центр надання послуг з реєстрації транспортних засобів, управління захисту економіки і боротьби з наркозлочинністю (МРЕВ, БЕЗ і БНОН). Після цього він натякнув на відставку, назвав ці підрозділи "головними розсадниками корупції", а також поскаржився, що йому не дають звільнити начальника поліції ринку "7-й кілометр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram