ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція зірвала "коронацію" в Києві "злодія в законі"

35-річного грузина депортували з країни.

Поліція зірвала "коронацію" в Києві "злодія в законі"

Київська поліція затримала 4 листопада 35-річного громадянина Грузії Папуна Угрехелідзе, який приїхав до столиці України, щоб за злодійськими "традиціями" отримати статус "злодія в законі".

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Затриманий має кілька судимостей. Чоловік неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі як на території України, так і за її межами. Він відомий у кримінальному середовищі за систематичне вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також пропаганду "злодійських традицій" серед молоді.

Вчора, 4 листопада, Папуна Угрехелідзе видворено за межі України.

Нагадаємо, навесні 2016 року в Верховній Раді була спроба ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій в законі", але ця пропозиція була відхилена.

"Злодієм в законі "пропонувалося визнати особу, яка є організатором і керівником злочинного угруповання, яке базується на достатньому авторитеті в кримінальному і тюремному середовищі, є активним прихильником кримінального способу життя і моралі, пов'язане зобов'язанням злочинного кодексу поведінки і традиціями кримінального світу.

Законопроект передбачав запровадження кримінальної відповідальності за створення злочинного угруповання з метою здійснення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв в законі". Це правопорушення передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram