ГоловнаСуспільствоЖиття

Співробітник СБУ в Полтавській області попався на хабарі

1 тис. доларів "коштувало" повернення підприємцю раніше вилученої комп'ютерної техніки.

На хабарі в 1 тис. доларів затримали працівника Служби безпеки України в Полтавській області.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону.

"Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України спільно із співробітниками Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів США було затримано старшого оперуповноважений відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Полтавській області", - йдеться в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Співробітник СБУ вимагав від підприємця 1 тис. доларів за повернення раніше вилученої комп'ютерної техніки. За неперешкоджання в господарській діяльності підприємця правоохоронець вимагав по 300 доларів щомісяця.

Зазначають, що спершу співробітник СБУ отримав 600 доларів як оплату за 2 місяці безперешкодної діяльності. Під час отримання 1 тис. доларів за повернення комп'ютерної техніки був затриманий працівниками правоохоронних органів. Отримана ним сума вилучена.

Фото: gp.gov.ua

У цей момент вирішується питання про повідомленні зазначеній особі про підозру відповідно до ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з відстороненням від посади і накладенням арешту на тимчасово вилучене майно.

Як повідомляли 1 листопада, слідчого райуправління поліції Києва затримали на хабарі $500.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram