ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ЛНР" ввели "митний збір" за в'їзд на окуповану територію

Сума становить від 2 до 10 євро.

Бойовики "ЛНР" ввели "митний збір" за в'їзд на окуповану територію
Фото: EPA/UPG

Бойовики "ЛНР" з 28 жовтня розпочали брати з громадян плату за в'їзд на окуповану територію, згідно з "законом", що його підписав ватажок терористичної організації Ігор Плотницький.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, від 2 до 10 євро необхідно заплатити за оформлення товарів та інших предметів, за перебування товарів та інших предметів під митним контролем, за митне супроводження підакцизних товарів. Також запроваджено єдиний збір з транспортних засобів, які в'їжджають на територію, підконтрольну "ЛНР".

Так, "митний збір" для вантажопасажирських автомобілів (окрім легкових автомобілів з типом кузова "пікап") у разі переміщення з товаром становить 2 євро за кожен транспортний засіб, для автобусів із кількістю місць від 10 до 30 місць включно - 2 євро за кожен транспортний засіб.

Для автобусів із кількістю місць понад 30 місць плата становить 5 євро, як і для вантажних автомобілів з/або без причепів і тягачів з/або без напівпричепів загальною вагою до 20 тонн включно. Для вантажних автомобілів з/або без причепів і тягачів з/або без напівпричепів загальною вагою понад 20 тонн до 60 тонн, а також від від 60 тонн (за кожні наступні 10 тонн додатково) "митний збір" становить 10 євро. Для залізничних вагонів, контейнерів на залізничній платформі плата становить 2 євро за кожен транспортний засіб.

При цьому "транспортний збір" не стягується у разі в'їзду авіаційних транспортних засобів, залізничних вагонів без вантажу, залізничних пасажирських вагонів, легкових автомобілів (до 10 посадочних місць).

Нагадаємо, з вересня всі контрольні пункти в'їзду-виїзду в районі АТО перейшли на осінній режим роботи - з 07:00 до 18:30.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram