ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада церков провела засідання в зоні АТО

За підсумками засідання було прийнято Звернення щодо утвердження миру та поступу українського суспільства.

Рада церков провела засідання в зоні АТО
Фото: Євстратій Зоря / Facebook

Сьогодні, 2 листопада, на базі "Сармат" у Краматорську Донецької області відбулося засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Про це повідомляється на сайті Служби безпеки.

За підсумками засідання було прийнято Звернення щодо утвердження миру та поступу українського суспільства.

Перед зборами відбувся спільний молебень за Україну, в якому взяли участь голова Служби безпеки Василь Грицак, а також офіцери об'єднаного штабу ЦУ СБУ в зоні АТО.

Грицак подякував учасникам, що 25-е ювілейне, засідання вони проводять "не в теплих залах, а серед військових, які захищають Україну".

"Впевнений, що всі ви повернетеся додому зі світлими почуттями, адже отримали можливість на передовій подивитися в очі воїнів і помолитися за них", - сказав він.

Фото: Євстратій Зоря / Facebook

Патріарх Київський і всієї України-Руси Філарет (УПЦ КП) зазначив: "Наші воїни повинні відчувати, що всі конфесії єдині у їх підтримці і допомагають їм духовно і матеріально".

"Ми, всі Церкви і релігійні організації, зібралися тут, щоб підтримати наших воїнів, мирних жителів, полонених. Ми повинні нести слово правди: це не громадянська війна, а війна агресивна проти України. На нас напали, а ми захищаємо рідну землю. Ми знаємо, що на нашому боці, на боці України - правда, а тому впевнені, що і перемога буде наша, бо з правдою Бог, а де Бог, там перемога ", - процитував слова патріарха Філарета єпископ Євстратій (Зоря).

Фото: Євстратій Зоря / Facebook

Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав, глава Української греко-католицької церкви, відзначив: "Для кожного солдата треба мати духовну впевненість, що церква з ним, а вдома його чекає мирне життя".

Предстоятель УПЦ Московського патріархату не брав участь у засіданні.

УПЦ МП представляв архієпископ Августин (Маркевич) - голова синодального відділу із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України. Як відомо, він очолює відділ співпраці із ЗСУ вже близько 15 років і нагороджений російськими орденами Дружби (2003 рік) та Орденом пошани (2012 рік).

Нагадаємо, 7 жовтня Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав військових на лінії фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram