ГоловнаСуспільствоЖиття

У Москві заарештували двох українців у справі про продаж нирки

Підозрювані намагалися схилити свою знайому до незаконного донорства.

У Москві заарештували двох українців у справі про продаж нирки
Фото: EPA/UPG

Тимірязевський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України Андрія Бородача, затриманого за підозрою в схилянні співвітчизниці до продажу нирки.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

"Суд задовольнив клопотання слідства і обрав Бородачу запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 30 грудня", - розповіла представник суду.

Раніше суд заарештував громадянку України Марію Олійник, яка також проходить у цій справі.

За версією слідства, 23-річна Олійник і 22-річний Бородач втягнули в надання інтимних послуг в Москві свою 20-річну знайому - теж громадянку України. Щоб отримати більше грошей, вони залучили дівчину до незаконного донорства, запропонувавши їй продати нирку.

"Молоді люди вступили в переговори з покупцем органів, в ролі якого виступив співробітник МВС Росії. 30 жовтня в одному зі столичних готелів в Ільменському проїзді під час передачі $3 тис. як оплати послуг донора вони були затримані. Проти підозрюваних порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 127.1 КК РФ ("Торгівля людьми")", - йдеться в повідомленні.

Офіційний представник МВС РФ Ірина Волк заявила, що через інтернет зловмисники підшукували громадян, які перебувають у скрутному матеріальному становищі і за велику грошову винагороду погоджувалися стати донорами для трансплантації органів у Росії.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року СБУ і МВС викрили групу "чорних" трансплантологів, які вербували жителів сіл продавати свої нирки.

Восени 2014 року схожий випадок зафіксували в Києві. Тоді двоє людей переправили за кордон близько півсотні громадян України, Азербайджану, Вірменії, Литви та Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram