ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський метрополітен просить збільшити кількість поліцейських на станціях

За останній рік збільшилася кількість порушень у столичній підземці. 

Київський метрополітен просить збільшити кількість поліцейських на станціях
Фото: www.kyiv.npu.gov.ua

Київський метрополітен готує звернення до керівництва Національної поліції з проханням збільшити число правоохоронців у підземці.

Про це повідомляється на сайті КП "Київський метрополітен".

Зазначається, що така потреба зумовлена збільшенням кількості випадків агресії у ставленні до працівників підземки, а також випадків затримання пасажирів із небезпечними предметами - вогнепальною та холодною зброєю і навіть гранатами.

"Останні роки наш колектив працює в дуже стресовому режимі. Тому ми навіть маємо вакансії контролерів, чого раніше не було. Ми звертаємося до пасажирів із проханням бути більш толерантними і свідомими. Закликаємо звертати увагу й тих, хто їде поруч, і повідомляти про будь-які підозрілі випадки", - заявив начальник КП Віктор Брагінський.

Він також повідомив, що за останній рік співробітники метрополітену вже регулярно стикаються з агресивною поведінкою пасажирів.

"Уже зафіксовано шість випадків побиття контролерів. Тому опрацьовується питання про індивідуальні засоби захисту для наших співробітників", - зазначив Брагінський.

"Також, починаючи з 2014 року, було отримано 160 анонімних дзвінків про "замінування" станцій. Відповідно, щоразу проводилася евакуація пасажирів і професійні перевірки", - додав він.

Нагадаємо, у неділю, 30 жовтня, в київському метро підстрелили поліцейського.

У вересні в метро пасажир без квитка розбив обличчя жінці-контролеру за спробу його зупинити. 53-річній постраждалій наклали 12 швів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram