ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 54 обстріли в неділю

Ворог далі застосовує важке озброєння.

Штаб АТО нарахував 54 обстріли в неділю
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російсько-окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 31 обстріл. Противник відкривав вогонь у районі Мар'їнки і Новомихайлівки зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів, у Павлополі - з мінометів калібру 82 мм, а в Талаківці і Широкиному ворог застосував протитанкові ракетні комплекси, гранатомети, кулемети і міномети калібру 120 мм. По захисниках Старогнатівки бойовики відкрили вогонь з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї, а по укріпленнях у Красногорівці і Гнутовому - з мінометів обох калібрів, кулеметів і гранатометів. Українські підрозділи у Водяному обстрілювали зі зброї різних калібрів, зокрема зі ствольної артилерії 152 мм.

На Луганському напрямку зафіксовано п'ять порушень режиму тиші. Противник вдавався до збройних провокацій у районі села Лопаскіно з використанням гранатометів, у Кримському - мінометів 82 калібру, гранатометів і стрілецької зброї. У бік Троїцького російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів 120 калібру, а поблизу Калинового-Попасної - з артилерії калібру 122 мм, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку було 18 провокацій проти Збройних Сил України. У Зайцевому ворог обстріляв позиції сил АТО з гранатометів і стрілецької зброї, у районах Луганського і Новгородського - з озброєння БМП і кулеметів великого калібру. По захисниках Верхньоторецька і Троїцького обстріли тривали з мінометів калібру 82 мм, а в Авдіївці та Шахті Бутівка - з мінометів обох калібрів.

Нагадаємо, в суботу в результаті бойових дій на Донбасі не загинув жоден український військовослужбовець, але четверо бійців були поранені. Крім того, отримали поранення троє представників мобільної групи ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram