ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція не пустила до Глухова вантажівки зі сміттям із Західної України (оновлено)

Навколо побутових відходів розгортається детективна історія.

Поліція не пустила до Глухова вантажівки зі сміттям із Західної України (оновлено)

Поліція затримала дві вантажівки МАН, доверху навантажені побутовими відходами, які прямували в місто Глухів Сумської області з однієї із західних областей України.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Близько опівночі працівники поліції, які несли службу на автодорозі Київ-Кіпті-Бачівськ, помітили два вантажних автомобілі, які прямували в сторону Глухова.

"Вони привернули увагу неприємним запахом. Це викликало підозри щодо їх вантажу. Поліцейські наздогнали транспортні засоби і попросили у водіїв документи. Документів не виявилося. За словами чоловіків, в причепах містилася макуха - пресоване насіння соняшнику. Після того, як на місце була викликана слідчо-оперативна група, останні таки зізналися - перевозили відходи і звичайне сміття", - сказано в повідомленні.

Після цього водії пред'явили товаротранспортну накладну, в якій були зазначені тільки місто відправник і місто, де машини повинні бути розвантажені - Глухів.

"За словами водіїв - вони лише наймані перевізники, а в Глухові їх повинна була зустріти людина і надати подальші вказівки щодо вантажу. Такий "подарунок" від сусідів також виявився повною несподіванкою і для місцевої влади", - доповіли в поліції, де цю подію зареєстрували і проводять перевірку.

Оновлення. У повідомленні на сайті поліції Сумської області вказано, що поліцейські підготували звернення до мера Глухова з проханням роз'яснити ситуацію і повідомити про відповідне рішення відвантажувати львівське сміття на місцевому звалищі. Самі ж сміттєвози поліцейські супроводили за межі області. Вага сміття оцінюється в 100 тонн.

Нагадаємо, 25 жовтня на в'їзді в Дубно Рівненської області перекинувся вантажний автомобіль MAN, який перевозив побутові відходи. Водій повідомив, що віз сміття зі Львова до Києва. Столичні чиновники після цього заявили, що Київ не поновлював прийом львівського сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram