ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд сім'ї Загорій надав 5 млн гривень Школі реабілітаційної медицини УКУ

Школа розвиватиме сферу фізичної реабілітації в Україні. 

Фонд сім'ї Загорій надав 5 млн гривень Школі реабілітаційної медицини УКУ

У рамках проекту «Реабілітація майбутнього» Фонд сім'ї Загорій виділив 5 млн грн на реалізацію проекту Центру реабілітації при Школі реабілітаційної медицини Українського Католицького Університету. Відповідний договір був підписаний 27 жовтня у Всесвітній день ерготерапії під час візиту представників Фонду сім'ї Загорій  до Українського католицького університету, повідомляє прес-служба фонду.

Школа реабілітаційної медицини розпочинає в Україні сучасну модель надання реабілітаційної допомоги і відкриває професійні магістерські програми тривалістю два роки. Навчальна програма створена за світовими стандартами відповідно до вимог Всесвітньої федерації ерготерапії і Всесвітньої конфедерації фізичної терапії.

«Фонд родини Загорій ініціював програму «Реабілітація майбутнього», спрямовану на створення Центру реабілітації та заснування системи освіти для профільних фахівців за світовими професійним стандартам при УКУ. Ефективна система реабілітації в Україні потребує залучення кваліфікованих фахівців, застосування сучасних технологій і створення багатопрофільних реабілітаційних центрів. Я впевнений, що завдяки системному підходу, який лежить в основі Школи реабілітації і нашої програми, ми зможемо максимально ефективно допомогти українцям, які потребують такої підтримки», - наголосив Засновник Фонду Гліб Загорій.

За словами ректора УКУ о.Богдан Праха, благодійна допомога фонду стане вагомим внеском у високоякісну підготовку фахівців реабілітаційної медицини в Україні, в розвиток європейських реабілітаційних практик і зниження рівня інвалідності в Україні.

«Війна на сході показала, що одним із викликів для країни стало питання фізичної реабілітації. Існує лише незначна кількість реабілітаційних центрів в Україні, які придатні для надання послуг воїнам АТО і жертвам війни. Одним зі своїх завдань ми бачимо розвиток галузі фізичної реабілітації в Україні. Ми прагнемо допомагати людям з інвалідністю і змінювати до них ставлення як до повноцінних членів суспільства. Ви допомогли нам зробити значний крок до великої мети», - наголосив ректор УКУ.

Як зазначив директор Школи реабілітаційної медицини Володимир Голик, ресурси Фонду сім'ї Загорій будуть спрямовані на розвиток сучасного реабілітаційного центру, першим кроком до якого є соціальний проект «Простір можливостей». У рамках цього проекту надаватиметься безкоштовна реабілітаційна допомога постраждалим в АТО, волонтерам, соціально незахищеним верствам населення.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram