ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві вилучили більш ніж 10 тонн фальсифікованої горілки

Правоохоронці виявили цех з виробництва паленого алкоголю.

У Києві вилучили більш ніж 10 тонн фальсифікованої горілки
Фото: kyiv.gp.gov.ua

У Києві співробітники прокуратури та Служби безпеки викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованої горілки у промислових масштабах.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

"Під час проведення обшуків на складах в Деснянському і Святошинському районах Києва правоохоронці вилучили більш ніж 10 тонн фальсифікованої горілчаної продукції, значну кількість акцизних марок, обладнання для виготовлення та розливу продукції, грошові кошти від здійснення незаконної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Також встановлено осіб, причетних до скоєння цього злочину.

Зараз за місцем проживання п'ятьох фігурантів проводяться обшуки і вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 2 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання з метою використання при продажу товарів підроблених марок акцизного податку, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Нагадаємо, станом на 20 жовтня, від отруєння сурогатним алкоголем в Україні померло 65 осіб. Люди почали вмирати від отруєння сурогатною горілкою 21 вересня. Спочатку смерті були зафіксовані тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram