ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна зайняла 106 місце у всесвітньому рейтингу благочинності

Україна зайняла 106 місце у всесвітньому рейтингу благочинності
Фото: cafonline.org

Міжнародний фонд Charities Aid Foundation презентував результати щорічного рейтингу благодійності World Giving Index (WGI). Згідно з ним, Україна опустилася на 17 позицій і посіла 106 місце. Позиція країн у рейтингу залежить від числа жертводавців благодійних організацій, кількості тих, хто допомагає незнайомцям, і числа волонтерів (тих, хто жертвує час).

Становище України (68 позиція в загальному рейтингу) вказує на те, що, незважаючи на те, що жителі країни жертвують менше грошей, цей спосіб благодійності досі залишається найпопулярнішим. Водночас зросла кількість волонтерів, які жертвують свій час (92 позиція), і покращилася допомога незнайомцям (119 позиція). У 2015 році Україна показала найкращий результат - зайняла 89 позицію всесвітнього рейтингу. Це було пов'язано з тим, що кількість зібраних на благодійність коштів для тих, хто постраждав у результаті конфлікту, зросла вчетверо.

Лідером WGI 2016 стала М'янма, де в благодійності беруть участь понад дві третини населення країни. Далі в рейтингу опинилися США, Австралія, Нова Зеландія і Шрі-Ланка. На останній 140 позиції перебуває Китай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram