ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція затримала двох бойовиків у Донецькій області

За тиждень повідомлено про підозру 5 бойовикам, 80 учасників НВФ оголошено в розшук

Поліція затримала двох бойовиків у Донецькій області
Архивное фото
Фото: informnapalm.org

Поліція Донецької області затримала бойовика, який брав участь у бойових діях в Слов'янську, а також жителя Маріуполя, який співпрацював з бойовиками "ДНР" в 2014 році.

Всього за тиждень поліцейські повідомили про підозру 5 бойовикам, а також встановили особу і оголосили в розшук ще 80 учасників незаконних військових формувань, повідомляє відділ комунікації поліції області.

Зазначається, що серед затриманих - жителі Слов'янська, Лимана, Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки. Вік учасників НВФ - від 23 до 35 років.

Так, 35-річний житель Лиманського району, який у той час жив в Донецьку, записався до лав бандформування під час запеклих боїв за Слов'янськ. Саме туди вербувальники одразу направили новобранця. Наприкінці червня українські підрозділи вже відтісняли бойовиків, і ватажки кинули туди резерв. Чоловікові дали позивний "Тан" і поставили його охороняти казарму, де жили 100 бойовиків. Вже через тиждень разом зі своїми командирами на прізвисько "Мародер" і "Тор" він втік до окупованого Донецька, а потім втік від своїх кураторів на підконтрольну Україні територію", - йдеться в повідомленні.

Бойовик потайки приїхав до села у Лиманському районі, де жили його батьки, і переховувався під виглядом мирного жителя. В результаті відпрацювання села поліцейськими бойовика викрили і затримали.

"31-річний житель Маріуполя у квітні 2014 року брав участь у мітингах, здійснював охорону захоплених адміністративних будівель і чергував на незаконно встановлених блокпостах, полюючи на "шпигунів держдепу" і "бандерівців", якими терористи вважали всіх, хто підтримує єдність України. Після звільнення Маріуполя чоловік далі жив в українському місті. Але поліцейські викрили його, зібравши низку доказів", - повідомляють в поліції.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляли, прокуратура Донецької області передала до суду справу "депутата" бойовиків 51-річної Анжели Доброс, яка з липня 2014 року активно сприяє діяльності терористичної організації "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram