ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала 50 осіб при спробі рейдерського захоплення підприємства у Бучі

Затримані розповіли, що "приїхали влаштовуватися на роботу".

Поліція затримала 50 осіб при спробі рейдерського захоплення підприємства у Бучі
Фото: Скриншот видео

У місті Буча Київської області за спробу рейдерського захоплення підприємства затримано 50 осіб.

Про це повідомляється на сайті управління Нацполіції в Київській області.

"7 жовтня у м. Буча відбулася спроба силового захоплення підприємства ТОВ "ЮТЕМ Інженирінг". Поліцейські затримали молодиків спортивної статури, які проникли на територію та заблокували роботу організації... Також були залучені додаткові сили з числа спецпідрозділу поліції та полку особливого призначення "Миротворець", - відзначається в повідомленні.

Як повідомили в поліції, кілька десятків чоловіків фактично здійснили захоплення підприємства, заблокувавши прохід і не допускаючи до роботи персоналу. При спробі працівників потрапити у приміщення, вони почали застосовувати фізичну силу.

"У цей час працівники виконавчої служби виконували примусове рішення суду про стягнення заборгованості на суму 5 млн гривень і рішення адмінсуду про зміну керівництва цього підприємства", - уточнили в поліції.

Правоохоронці оточили територію та затримали 50 осіб. Ними виявилися жителі столичного регіону та Чернігівської області. При огляді у одного з них було вилучено пістолет для відстрілу набоїв з гумовими кулями та ніж. Затримані пояснили своє перебування на території підприємства тим, що "приїхали влаштовуватися на роботу".

У ході розслідування встановлено використання низки підроблених документів, які виготовлялися спеціально для винесення судом завідомо неправомірних рішень. Ці факти задокументовані і кваліфіковані як "виготовлення та використання підроблених документів".

"Зараз робота підприємства ведеться у нормальному режимі. Проводяться слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до скоєння цього рейдерського захоплення підприємства", - наголошується в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі строком від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада прийняла антирейдерський закон про захист прав власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram