ГоловнаСуспільствоЖиття

У Феодосії п'яна жінка влаштувала "стриптиз" у церкві

Обвинувачена повністю розкаялася, і суд закрив справу, призначивши їй штраф.

У Феодосії п'яна жінка влаштувала "стриптиз" у церкві
Феодосия, Крым
Фото: ostro-tour.com.ua

Суд окупованої Феодосії оштрафував за образу почуттів віруючих місцеву 34-річну жительку, яка, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, влаштувала "стриптиз" у церкві.

Про це повідомляють на сайті так званої "прокуратури" анексованого Росією Криму.

"Встановлено, що засуджена в серпні 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в храмі вчинила ексгібіціоністські дії, супроводжувані нецензурною лайкою", - йдеться в повідомленні.

Міський суд визнав жінку винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 148 КК РФ (публічні дії, що виражають відверту неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів віруючих, у місцях, спеціально призначених для проведення богослужінь, інших релігійних обрядів і церемоній).

Жінка визнана себе винною в образі почуттів віруючих. Також суд врахував, що обвинувачена повністю розкаялася, і закрив кримінальну справу.

"Врахувавши вчинення винною злочину невеликої тяжкості, повне каяття у скоєному й інші обставини, суд закрив кримінальну справу з призначенням їй покарання кримінально-правового характеру у вигляді судового штрафу в розмірі 20 тис. рублів (близько 8,2 тис. грн, - ред.), - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в лютому 2012 року учасниці Pussy Riot влаштували панк-молебень у храмі Христа Спасителя в Москві. За це учасниці групи Марія Альохіна і Надія Толоконнікова були в серпні 2012 року засуджені за кримінальною статтею "хуліганство" до двох років колонії загального режиму.

Після акції Pussy Riot (у 2013 році) до статті про образу почуттів віруючих були внесені поправки, зокрема - кримінальна відповідальність. Максимальний штраф за цей злочин становить 0,5 млн рублів, а максимальний термін позбавлення волі - п'ять років.

Першим обвинуваченим в образі почуттів віруючих у РФ став ставропольський блогер Віктор Краснов. У 2014 році він написав "Бога немає!" в соцмережі "ВКонтакте". Після цього користувачі написали на Краснова заяву. У лютому 2016 року розпочали розгляд кримінальної справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram