ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" поміняли "мера" Донецька

Замість Ігоря Мартинова в. о. голови окупаційної адміністрації міста став Олексій Кулемзін.

Бойовики "ДНР" поміняли "мера" Донецька
Фото: novosti.dn.ua

Голова самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко призначив нового "мера" Донецька. Замість Ігоря Мартинова в. о. голови окупаційної адміністрації міста тепер буде керівник КП "Донелектроавтотранс" Олексій Кулемзін.

Про це було оголошено у вівторок, 18 жовтня, під час наради членів адміністрації, повідомляють Новини Донбасу.

Згідно з повідомленням, Кулемзін в мирний час працював заступником начальника головного управління регіонального розвитку, залучення інвестицій і зовнішньоекономічних відносин Донецької облдержадміністрації, входив до секретаріату Єврорегіону "Донбас". У листопаді 2014 року при владі "ДНР" став директором комунального підприємства "Донелектроавтотранс".

Раніше в "ДНР" повідомили, що на голосуванні-праймериз у Донецьку здобув перемогу ставленик Олександра Захарченка, голова окупаційної адміністрації Ігор Мартинов. Він балотувався на пост "мера", яким був на той момент. На цю посаду раніше його призначив Захарченко.

Сайт, що підпорядковується організації, повідомляє, що Мартинову свої голоси віддали 83,2% тих, хто проголосував. Кулемзін також брав участь в праймериз і його представило ЗМІ "ДНР" як головного опонента Мартинова. Разом з ще трьома кандидатами, за повідомленням "ДНР", Кулемзін набрав від 2,6% до 5,4% голосів.

Раніше повідомлялося, що Захарченко призначив Мартинова своїм заступником з "питань соціальної політики".

Зараз в Донецьку формально немає керівника, однак законним міським головою залишається Олександр Лук'янченко, який в 2014 році через погрози "ДНР" покинув місто і перебуває в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram