ГоловнаСуспільствоПодії

Число смертей від сурогатного алкоголю досягло 64

Помер житель Дніпропетровської області, до лікарні потрапив ще один житель Миколаєва.

Число смертей від сурогатного алкоголю досягло 64
Фото: profinance.kz

Станом на вечір 18 жовтня в Україні зареєстровано 142 випадки оотруєння фальсифікованим алкоголем. З цього числа 64 людини померли.

Про це повідомляється на сайті Держспоживслужби.

У порівнянні з даними на ранок, зареєстрована ще одна смерть від отруєння алкоголем. Помер житель с. Катещине Томаківського району Дніпропетровської області, який перебував на стаціонарному лікуванні з 7 жовтня.

Таким чином, з восьми, що отруїлися в Дніпропетровській області, померли двоє людей.

Ще один новий випадок отруєння зареєстровано в Миколаєві - потерпілого госпіталізовано в реанімаційне відділення міської лікарні швидкої допомоги. Раніше в Харківській області отруїлися 96 осіб, з них померли - 49. Метиловий спирт виявлено в 37 померлих.

У Запорізькій області отруїлися 17 людей, в Житомирській області отруїлися три людини, одна людина померла.

У Лимані Донецької області отруїлися дев'ятеро людей, з них п'ять померло, в Рубіжному Луганської області отруїлися і померли дві людини, в Миколаєві отруїлися і померли п'ятеро людей.

Нагадаємо, люди почали вмирати від сурогатної горілки 21 вересня. Спочатку смерті були зафіксовані тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

У Харкові та на Донбасі поліцейські затримали головних постачальників сурогатного алкоголю, який розповсюджували на території східної України і Миколаївської області. Крім того, затримано 27-річного організатора підпільного "бізнесу". У нього вилучили чотири тонни спирту. Також стало відомо, що три тонни сурогату потрапили у вільний продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram