ГоловнаСуспільствоВійна

Меркель готова до нормандської зустрічі з Путіним за умови її результативності

"Якщо будуть створені передумови для відчутного прогресу, вона може відбутися в Берліні".

Меркель готова до нормандської зустрічі з Путіним за умови її результативності
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлер Ангела Меркель готова запросити президента РФ Володимира Путіна до Берліна для участі в саміті в "нормандському форматі" стосовно ситуації на сході України, але тільки за наявності шансу для врегулювання української кризи.

Про це повідомив у п'ятницю офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, пише "Німецька хвиля".

"У належний час, якщо будуть створені передумови для відчутного прогресу, в Берліні може відбутися пряма і особиста зустріч на найвищому рівні", - сказав Зайберт. Він пояснив, що лише за успішної домовленості на рівні радників уряд Німеччини готовий провести в Берліні саміт у "нормандському форматі".

При цьому Зайберт наголосив, що незалежно від оцінки того, що відбувається в Алеппо, з Росією необхідно підтримувати контакт і залучати її до переговорів.

Нагадаємо, цього тижня з'явилася інформація, що зустріч "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Росія, Україна) може пройти 19 жовтня в Берліні, однак влада ФРН не підтвердила цю інформацію. Якщо саміт дійсно відбудеться, це буде перший візит у Німеччину Володимира Путіна з моменту анексії Росією українського півострова Крим і початку української кризи 2014 року.

Президент України Петро Порошенко в четвер, 13 жовтня, провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом і радником німецького канцлера Крістофом Хойзгеном. Очікувалося, що під час телефонних переговорів Порошенка запросять на зустріч нормандської четвірки. Однак прес-служба українського президента повідомляє, що під час розмови сторони "домовилися про продовження консультацій в Мінську на рівні дипломатичних радників голів держав "нормандського формату", після якої лідери України, Франції та Німеччини проведуть телефонну конференцію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram