ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила канал переправлення нелегалів у ЄС

Серед затриманих - підозрюваний у скоєнні теракту.

СБУ викрила канал переправлення нелегалів у ЄС
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила канал незаконного переправлення вихідців із Центральної Азії і Близького Сходу, в тому числі членів міжнародних терористичних організацій, у країни Західної Європи через територію України.

Як повідомляють на сайті спецслужби, в рамках відпрацювання оперативної інформації правоохоронці затримали чотирьох нелегалів, один з яких перебував у міждержавному розшуку, а іншого розшукував Інтерпол за підозрою в скоєнні теракту.

Під час особистого огляду затриманих і проведення обшуків за місцем проживання їхніх спільників оперативники спецслужби вилучили підроблені документи, які дають право на перетин кордонів держав Європейського Союзу (паспорти, дозволи на працевлаштування, візи, водійські посвідчення громадян держав ЄС), чисті бланки документів, підроблені паспорти громадян України і українські паспорти зі зрізаними фотографіями, печатки і штампи, які використовувалися для виготовлення підроблених документів.

Також співробітники СБ України виявили фальшиві посвідчення учасників бойових дій і печатки виправних установ і військкоматів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram