ГоловнаСуспільствоЖиття

У Рівному неповнолітній отримав 15 років в'язниці за подвійне вбивство

17-річний хлопець сокирою убив бабусю і батька.

У Рівному неповнолітній отримав 15 років в'язниці за подвійне вбивство
Фото: http://www.bk52.ru

17-річного мешканця Рівного засуджено до максимального терміну покарання за вбивство рідного батька і бабусі, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Встановлено, що в грудні 2014 року після суперечки зі своєю бабусею розгніваний хлопець у пориві агресії завдав останній численні удари сокирою по голові. В результаті отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці.

Батько хлопця, почувши шум, прокинувся. Розуміючи, що батькові стало відомо про вчинений злочин, хлопець таким же способом вбив і його, щоб приховати перше вбивство.

"Під час досудового розслідування було проведено стаціонарну комплексну психолого-психіатричну експертизу. Згідно з висновком, неповнолітній на момент інкримінованих йому дій не перебував у стані фізіологічного афекту, психічним захворюванням чи недоумством не страждав, ознак будь-яких тимчасових чи хворобливих розладів психічної діяльності не виявляв, а це значить, що хлопець міг усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними", - йдеться у повідомленні.

Вироком суду присяжних при Рівненському міському суді від 10 жовтня неповнолітнього визнано винним у скоєнні умисного вбивства двох рідних йому людей. Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Учасники судового провадження можуть у 30-денний термін оскаржити вирок.

Як зазначають у прокуратурі, згідно з вимогами статті 103 Кримінального кодексу України остаточне покарання для неповнолітнього у вигляді позбавлення волі не може перевищувати 15 років.

Як повідомлялося в липні, у Кіровоградській області чоловік зарубав сокирою онука, невістку і сусідів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram