ГоловнаСуспільствоВійна

"Укроборонпром" показав бойовий безпілотний БТР "Фантом" і БМП з німецьким "серцем"

У Києві проходить виставка "Зброя та безпека".    

"Укроборонпром" показав бойовий безпілотний БТР "Фантом" і БМП з німецьким "серцем"
БТР "Фантом"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Держконцерн "Укроборонпром" представив на виставці "Зброя та безпека", яка стартувала сьогодні в Києві, безпілотний тактичний  "багатоцільовий бронетранспортер "Фантом".

Про це повідомляється на сайті держконцерну.

"Фантом" є однією з передових розробок ДП "Спецтехноекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому" і, як зазначається, є першим кроком у створенні перспективних систем, які замінять традиційне озброєння.

"Фантом" - це дистанційно керований міні-БТР. Денний і нічний комплекси прицілювання дозволяють вести вогонь у будь-який час доби на відстані більш як 1 км. Запас ходу становить до 20 км, управління здійснюється захищеним радіоканалом або через волоконний кабель завдовжки 5 км. Крім того його можна оснастити високоточним протитанковим ракетним озброєнням", - пояснив керівник "Укрроборонпрому" Роман Романов.

"Можливості "Фантома" важко переоцінити - вони дозволяють йому взяти на себе великий спектр завдань. Така техніка може доставляти боєкомплект і вантажі через зони, які є під загрозою обстрілу, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуювати поранених із поля бою. На "Фантом" можна встановлювати різні види озброєння для здійснення вогневої підтримки. Якщо, наприклад, встановити на нього протитанковий ракетний комплекс, то армія отримає малопомітний, мобільний і ефективний спосіб знищення бронетехніки противника", - додав керівник ДП "Спецтехноекспорт" Павло Барбул.

Крім того, на виставці була представлена нова бойова машина піхоти з німецьким двигуном Deutz, яку адаптував до використання Житомирський бронетанковий завод. Оновлена машина отримала офіційну назву БМП-1УМД.

Відзначається, що роботи із заміщення російського двигуна УТД-20 на Deutz TCD2013 L64V зайняли всього три місяці.

"Цей чотиритактний, шестициліндровий двигун з тубонадувом і електронним блоком управління має потужність у 330 к.с., з можливістю програмного збільшення потужності до 390 к.с. Водночас двигун УТД-20 має потужність усього 300 к.с. Крім того, німецький двигун має більший ресурс, він тихий і економічний", - зазначають в" Укроборонпромі ".

Фото: ukroboronprom.com.ua

Двигунами цього німецького виробника вже оснащують і іншу українську бронетехніку, наприклад, БТР-4, які виготовляються на "Харківському КБ машинобудування ім. Морозова".

"При створенні БМП-1УМД були проведені роботи щодо впровадження комплексу заходів з підвищення військової потужності, вдосконалення системи управління вогнем, поліпшення ергономічних і функціональних характеристик машини. Особливої уваги українські зброярі надали реалізації комплексу засобів маскування у видимому та інфрачервоному діапазоні", - наголошується в повідомленні . 

Нагадаємо, на виставці "Зброя та безпека-2016" київське приватне НВО "Практика" представить перший дослідний зразок нового БТР "Отаман 6х6" з відповідною колісною формулою.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram