ГоловнаСуспільствоВійна

Житель Бахмута сів на дев'ять років за захоплення телестанції

Чоловіка засудили за участь у терористичному угрупованні "ДНР".

Житель Бахмута сів на дев'ять років за захоплення телестанції
Фото: rbc.ua

Придніпровський районний суд Черкас засудив до дев'яти років в'язниці жителя Бахмута (колишній Артемівськ) Донецької області за терористичну діяльність.

Про це повідомляє прокуратура Черкаської області.

Підсудний вступив до лав "ДНР" і разом з двома чоловіками змусив працівників Артемівської радіотелевізійної станції припинити мовлення українських каналів. При цьому він погрожував їм обрізом.

Крім того, засуджений збирав інформацію про місця розташування та пересування техніки та особового складу Збройних сил України і передавав її "ДНР".

Його визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі або організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне переробка вогнепальної зброї) Кримінального кодексу.

Чоловіка затримали працівники СБУ за місцем тимчасового проживання в Корсунь-Шевченківському Черкаської області.

Нагадаємо, 30 вересня Троїцький районний суд Луганської області звільнив від кримінальної відповідальності й з-під варти Сергія Корсунського, який був учасником захоплення будівлі Служби безпеки України в Луганську, а потім - учасником "ЛНР". Корсунський дав свідчення про діяльність "ЛНР" і "сприяв розкриттю злочинів терористичної організації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram