ГоловнаСуспільствоЖиття

Український ринок працевлаштування за кордоном на 90% контролюють шахраї, - експерт Пресс-релиз

Громадська організація "Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування" розповість, як правильно вибрати компанію-посередника.

Український ринок працевлаштування за кордоном на 90% контролюють шахраї, - експерт
Фото: oreninform.ru

Більш ніж 90% ринку міжнародного працевлаштування в Україні контролюють шахраї. Таку думку висловив президент Громадської організації "Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування" Василь Воскобойник на прес-конференції в Києві з приводу підписання Меморандуму про співпрацю у забезпеченні прав трудових мігрантів із Польсько-українською господарською палатою і Міжнародною організацією Європа Північ - Схід (ENEIA).

"Разом із нашими польськими колегами ми будемо інформувати, як правильно вибирати компанію-посередника. До того ж, треба пояснювати людям цінність їхнього життя, щоб вони працювали з надійними страховими компаніями. Багато хто досі не розуміє, що легальне працевлаштування дає набагато більше переваг, ніж нібито дешевші спроби домовитися про роботу з сірими посередниками або працювати за кордоном нелегально", - сказав Василь Воскобойник. "Якщо наші громадяни навчаться жити за європейськими правилами, то нові поведінкові стереотипи вони поширюватимуть і в Україні. Таким чином і відбуватиметься цілком реальна євроінтеграція нашої країни", - додав він.

"У Польщі місцеві працівники мігрують на Захід, а замість них країна приймає людей з України. Така ситуація призводить до динамічного зростання потреби польської економіки в новій робочій силі", - зазначив голова Польсько-української господарської палати і колишній міністр економіки і праці Польщі Яцек Пєхота.

"Ми за те, щоб наші молоді люди їхали за кордон, переймали найкращі технологічні та соціальні практики, а потім поверталися на батьківщину. Найбільшим інвестором в Україні є саме наші працівники. Щорічно від них у країну надходить 6-7 млрд доларів", - заявив Олег Дубіш, член керівництва і повноважний представник Асоціації ENEIA в Україні.

Польща стає все більш популярною серед трудових мігрантів з України. За оцінками польського уряду, в цій країні вже працює від 700 тис. до 1 мільйона українців, і ця кількість постійно збільшується. У 2017 році сусідня держава зрівняє в правах зі своїми громадянами працівників з інших країн. За даними соцопитувань, кожен п'ятий українець хоче виїхати на роботу за кордон. Але більшість із них не знає найпростіших правил, яких потрібно дотримуватися, щоб не стати жертвою шахраїв. Саме тому процес виїзду за кордон для роботи повинен бути легальним і офіційно оформленим. В іншому випадку українці можуть стати жертвами шахраїв і втратити свої гроші замість заробітку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram