ГоловнаСуспільствоВійна

Видний учасник "ЛНР" вийшов на свободу за співпрацю зі слідством

Справу проти Сергія Корсунського закрито.

Видний учасник "ЛНР" вийшов на свободу за співпрацю зі слідством
Фото: СТБ

30 вересня Троїцький районний суд Луганської області звільнив від кримінальної відповідальності і звільнив з-під варти Сергія Корсунського, який був учасником захоплення будівлі Служби безпеки України в Луганську, а потім - учасником "ЛНР".

Про це пише "Громадське"  з посиланням на рішення суду, яке йому передав сам Корсунський.

Корсунський звинувачувався за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації), але слідство не знайшло доказів, що він був керівником або організатором "ЛНР". При цьому Корсунський дав свідчення про діяльність "ЛНР" і "сприяв розкриттю злочинів терористичної організації", йдеться в постанові суду. Тому до нього застосували ч.2 ст.258-3, яка дозволяє звільняти від кримінальної відповідальності тих, хто співпрацює зі слідством.

Таким чином, справу проти Корсунського закрили і відпустили на свободу. Арешт його майна скасовано.

Нагадаємо, Корсунський був членом "ЛНР" до середини квітня 2014 року. Він командував одним із двох основних збройних угруповань - "Армією південного сходу". Через конфлікт із "Народним ополченням" Олексія Мозгового Корсунський покинув ряди сепаратистів.

2 лютого 2015 року його помітили в ресторані біля київського стадіону "Олімпійський".

Корсунський оперативно виїхав із Києва, але  був упійманий співробітниками правоохоронних органів у Полтавській області, а потім заарештований. За гратами він провів близько восьми місяців.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram