ГоловнаСуспільствоПодії

Мінер літака в Жулянах відбувся штрафом 17 тис. гривень

Суд врахував, що звинувачений - багатодітний батько, який виховує дитину з інвалідністю.

Мінер літака в Жулянах відбувся штрафом 17 тис. гривень
Задержанный в "Жулянах" "минер" и его товарищ
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловіка, який у стані алкогольного сп'яніння повідомив бортпровідника про замінування літака в аеропорту "Київ-Жуляни", засуджено до штрафу 17 000 гривень.

Про це повідомляють на сайті київської поліції.

Інцидент стався 31 травня. П'яний пасажир рейсу Wizz Air з Києва в Меммінген повідомив члена екіпажу, що в сумці товариша є вибуховий пристрій.

Літак відтранспортували в спеціально відведене місце для перевірки, але бомби не знайшли. Псевдомінера затримали. Він раніше притягувався до кримінальної відповідальності. На суді чоловік повністю визнав свою провину, але просив врахувати, що він багатодітний батько, який виховує дитину з інвалідністю, а в той день просто був п'яним і вирішив пожартувати.

Солом'янський районний суд Києва засудив "жартівника" до покарання у вигляді штрафу в дохід держави в межах 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 гривен). "Лжемінеру" загрожувало від двох до восьми років в'язниці за ст. 259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram