ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура Донецької області передала до суду справу "міністра" бойовиків з нагород

Анжела Добросс з липня 2014 року сприяє діяльності терористів.

Прокуратура Донецької області передала до суду справу "міністра" бойовиків з нагород
Анжела Доброс
Фото: сайт "Миротворец"

Прокуратура Донецької області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт для заочного засудження 51-річної донеччанки Анжели Добросс, яка з липня 2014 року активно сприяє діяльності терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури у Фейсбуці.

Протягом досудового розслідування встановлено, що 2014 року, коли Донецьк захопили бойовики, обвинувачена перейшла на бік терористів, посівши посаду "начальника відділу нагород" так званого "міністерства оборони ДНР".

"З листопада 2014 року нині спільниця терористів займає посаду так званого "депутата народної ради ДНР" і "заступника голови комітету народної ради з конституційного законодавства і міського будівництва". Вона здійснює збір, аналіз і передачу бойовикам деталізованих даних про місця дислокації, маршрути пересування, кількість і вогневі позиції військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Дії Добросс кваліфіковано за ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Оскільки жінка продовжує перебувати на тимчасово окупованій  території, її судитимуть заочно.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше прокуратура передала в суд справу проти "міністра" донецьких бойовиків, уродженця Василькова Олексія Кострубицького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram