ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію проти заборони абортів у Польщі

Українські активісти підтримали протести, які проходять в польських містах.

Сьогодні в кількох містах Польщі пройшли мітинги проти законопроекту про повну заборону абортів у країні. Українські активісти проявили солідарність і підтримали протести, провівши акцію біля посольства Польщі в Києві.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Як відзначили організатори акції в Фейсбуці, сьогодні в Польщі проходять акції під назвою "Чорний протест" проти законопроекту про повну заборону абортів. Ця поправка передбачає кримінальну відповідальність для людей, які намагаються зробити або вже зробили аборт, що тягне за собою покарання у вигляді ув'язнення терміном від трьох місяців до п'яти років і збільшує максимальний термін ув'язнення для всіх, хто рекомендує зробити аборт або допомагає в його проведенні.

"Ініціатива консервативної партії і її підтримка католицькою церквою є черговою спробою позбавити жінок прав і свобод. Експлуатація сексуальності, позбавлення репродуктивних прав та прав на власне тіло - є насильством", - зазначають організатори акції.

Нагадаємо, законопроект про повну заборону абортів у Польщі призвів до вуличних мітингів і флешмобу в соцмережах. Акції протесту проти планів польського уряду почалися в квітні. Тоді їх причиною стали публічні заяви прем'єр-міністра Беати Шидлов і лідера правлячої консервативної партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського. Після цього протести відбулися в травні, в той час, коли ще тривав збір підписів на підтримку двох законопроектів.

У середу, 21 вересня, після прийняття законопроекту про повну заборону абортів у першому читанні, протести поновилися. Докладніше читайте в матеріалі LB.ua "Чорні протести" в Польщі: боротьба жінок за право на аборти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram