ГоловнаСуспільствоЖиття

Аероклуб "Чайка" відмовив незрячим дівчатам у стрибках з парашутом

Медпрацівники ніяк не пояснили причину відмови

Аероклуб "Чайка" відмовив незрячим дівчатам у стрибках з парашутом
Фото: elpresent.by

2 жовтня в київському аероклубі "Чайка" учасницям інклюзивної акції FightForRight за рівні права для людей з інвалідністю, відмовили в стрибках із парашутом. Про це повідомляє Центр інформації про права людини з посиланням на учасників кампанії FightForRight.

З п'яти учасниць зробити стрибок дозволили тільки двом: одній дівчині з залишковим зором 30% і зрячій журналістці Анастасії Федченко. Анастасія Федченко розповіла про те, що учасницям акції працівники "Чайки" під час медогляду говорили, що стрибки їм дозволені, але в довідці писали "Не допущено" - "Погіршення зору".

Організатор акції FightForRigh Юлія Сачук заявила про те, що переговори з керівництвом установи вели протягом трьох місяців, більше того - обговорювали участь у стрибках саме незрячих людей: "Керівник установи почав говорити, що ми самі винуваті, чому не зверталися із запитами... лікарі посилалися на якийсь наказ. Також наші юристи перевіряли - ніде не вказано, що поганий зір є перешкодою для стрибків із парашутом у тандемі. В Україні та за кордоном стрибали незрячі парашутисти", - прокоментувала Юлія Сачук. Вона так само повідомила, що незрячим учасницям довелося почути неприємні коментарі на свою адресу. 

Раніше, в рамках кампанії FightForRigh, незрячі люди занурювалися з аквалангом в Одесі. Незабаром вони планують керувати автомобілем на трасі. Все задля того, щоб нагадати про те, що інвалідність на обмежує, а також щоб зібрати кошти для придбання принтера, який друкує шрифтом Брайля

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram