ГоловнаСуспільствоВійна

У районі Золотого відбулося розведення сил

Місія ОБСЄ підтвердила, що на тій стороні також відбулося відведення військ.

У районі Золотого відбулося розведення сил
Фото: facebook.com/ato.news

У районі міста Золоте Луганської області на 10-й день після домовленостей в Мінську сторони здійснили розведення сил.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив прес-офіцер сектору Луганськ Валентин Шевченко.

Відзначається, що сторони відійшли на один квадратний кілометр від лінії фронту. Проте повідомляється, що кілька хвилин тому бойовики відкрили вогонь з гранатометів неподалік від Новоолександрівки.

"На околиці міста Золоте сталося розведення на визначені представниками ОБСЄ конкретні рубежі. Після відповідного сигналу, військовослужбовці, які несуть службу на спостережних постах - відійшли на визначені рубежі. Заздалегідь військовослужбовці провели роз'яснювальну роботу серед місцевого населення: попередили, що вони їх не залишають і гарантують безпеку", - повідомив Шевченко.

Він додав, що місія ОБСЄ підтвердила, що на тій стороні також відбулося відведення військ.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Згідно з документом, передбачається створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі поблизу населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська площею не менш ніж 4 кв. км кожна. Контролювати дотримання домовленостей будуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

У перші дні після підписання цього документа кількість та інтенсивність обстрілів знизилася, проте пізніше бойовики продовжили спочатку збройні провокації, а потім і зовсім збільшили кількість обстрілів, зокрема із застосуванням важкого озброєння. Крім того, терористи перешкоджають спостерігачам ОБСЄ проінспектувати місця розведення сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram