ГоловнаСуспільствоЖиття

Кількість померлих від сурогатного алкоголю зросла до 37 осіб

Смерті зафіксовано у Харківській, Донецькій та Луганській областях.

Кількість померлих від сурогатного алкоголю зросла до 37 осіб
Фото: www.media-kuban.ru

Кількість загиблих в результаті вживання сурогатного алкоголю досягла 37 людей. Про це повідомляє прес-центр Держспоживслужби.

"У Харківській області станом на 17:00 29 вересня зареєстровано 58 випадків отруєння сурогатним алкоголем, з них 25 осіб померли. У 10 померлих виявили в крові метиловий спирт", - йдеться у повідомленні.

У Донецькій області з 25 по 28 вересня 2016 року доставлені в лікарні 9 постраждалих від отруєння сурогатним алкоголем. З них 5 осіб загинули. У реанімаційному відділенні у важкому стані один хворий, у стані середнього ступеня тяжкості - 2 хворих, 1 людина виписана додому в задовільному стані.

У Луганській області на 17:00 29 вересня в місті Рубіжне зафіксовано два смертельні випадки після вживання алкоголю, придбаного через інтернет.

Люди почали вмирати від сурогатної горілки 23 вересня. Спочатку смерті були зафіксовані тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки у Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

Головне управління Фіскальної служби у Харківській області повідомило, що загибель людей викликана вживанням фальсифікованих алкогольних напоїв, зокрема горілки, на етикетках якої зазначено "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛІГ".

ТОВ "Олександрія БЛІГ", серед іншого, продає через інтернет горілку в 10-літрових тетрапаках. Вартість однієї упаковки - близько 200 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram