ГоловнаСуспільствоВійна

Костанчук закликав Генштаб звернути увагу на проблеми лікарів ПДМШ

"Нічого не просять, виїжджають, підміняють! А їм ще створюють перешкоди".

Костанчук закликав Генштаб звернути увагу на проблеми лікарів ПДМШ
Фото: LB.ua

Координатор руху "Справедливість" Тарас Костанчук заявив, що не розуміє, чому військові створюють перепони для роботи медиків-добровольців Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова на фронті.

Про це він сказав на прес-конференції в Інституті Горшеніна.

"Хто за цим повинен спостерігати? Ми чи все ж Генеральний штаб і Міністерство оборони? Якщо ми знаємо, що люди хочуть допомогти - зробіть реформу в армії. У вас у сегменті забезпечення якісною медициною на лінії розмежування, чи то пак на фронті, немає ніякої реформи, немає забезпечення цього. Бракує рук, грошей, ще чогось. Так користуйтеся професіоналами, які навчатимуть і підмінятимуть собою кадрових медиків, які повинні потім вийти на позиції", - заявив Костанчук.

"Нічого не просять, виїжджають, підміняють! А їм ще створюють перешкоди", - обурився він.

Нагадаємо, Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Пирогова - волонтерський проект, у рамках якого медики з різних міст України їдуть працювати в зону АТО. Шпиталь почав свою роботу в грудні 2014 року в Курахово. Сьогодні медики допомагають військовим і цивільним у Луганській області безпосередньо біля лінії фронту. Проект об'єднує медиків, які треновані за стандартами тактичної медицини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram