ГоловнаСуспільствоВійна

Усі міномети в армії пошкоджені або відпрацювали свій ресурс, - Міноборони

200 мінометів "Молот" українського виробництва вже доправлені у війська. 

Усі міномети в армії пошкоджені або відпрацювали свій ресурс, - Міноборони
Фото: РБК-Украина

Міністерство оборони заявляє про втрату всього арсеналу мінометів у ході боїв у зоні антитерористичної операції на Донбасі.

Про це заявив на брифінгу начальник озброєння Збройних сил Микола Шевцов.

"Гостро стоїть питання забезпечення військ саме цим видом зброї (мінометами, - ред.). У ході активних бойових дій ми втратили майже весь арсенал мінометів, що залишився з часів СРСР", - повідомив він.

За його словами, оскільки всі міномети в українській армії були або пошкоджені, або відпрацювали свій ресурс, було прийнято рішення в прискореному порядку почати виробництво вітчизняного міномета. На цей момент близько 200 екземплярів  міномета "Молот" українського виробництва вже доправлені у війська. При цьому державні випробування цього виду мінометів ще тривають. 

Також Шевцов повідомив, що існувала домовленість про закупівлю мінометів іноземного виробництва, але в останній момент переговори було зірвано. 

Нагадаємо, перший вітчизняний міномет - 120-міліметровий "Молот" - був відзначений експертами і вивів "Укроборонпром" у ТОП-10 найбільш інноваційних компаній у країні. Крім того, на столичному заводі "Маяк" розробляють 60-міліметровий міномет "Молот" за стандартами НАТО.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram